Warning: Use of undefined constant ‘CONCATENATE_SCRIPTS’ - assumed '‘CONCATENATE_SCRIPTS’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/d/0/9/pennyslane.be/httpd.www/wp-config.php on line 94 Warning: Use of undefined constant ‘SCRIPT_DEBUG’ - assumed '‘SCRIPT_DEBUG’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/d/0/9/pennyslane.be/httpd.www/wp-config.php on line 95 Vastgoedstyling | Penny's Lane

Je hebt maar 1 kans om een goede eerste indruk te maken.

 

Wie goed rond kijkt, stelt vast dat er veel woningen te koop staan. Het is als verkoper dan ook moeilijk om nog op te vallen in dit ruime aanbod. Zo moeilijk zelfs dat veel panden lang te koop staan en zelden verkocht worden tegen de oorspronkelijke vraagprijs. Het is dan ook een goed idee om je woning zo aan te kleden dat het merendeel van de potentiële kopers zich aangesproken voelt. Wie onzeker is over de juiste aanpak, kan te rade gaan bij een specialist, een vastgoedstylist.

 

Vastgoedstyling is al langer een begrip in de Verenigde Staten en ook bij onze noorderburen worden meer en meer woningen verkocht na tussenkomst van een vastgoedstylist. In Vlaanderen kennen we vastgoedstyling van programma’s zoals de Huisdokter en TV-Makelaar. Wie graag zijn pand snel verkocht krijgt en tegen een zo gunstig mogelijke prijs, kan best de principes van vastgoedstyling laten toepassen door een stylist. Lees ook de blogpost die ik over vastgoedstyling schreef.

 

Enkele feiten:

 • De meeste potentiële kopers kijken niet verder dan het huidige interieur.
 • Potentiële kopers beslissen binnen de minuut of het pand hen interesseert. Een goede eerste indruk is dus een must.
 • De gemiddelde verkoper is 55+ terwijl de gemiddelde koper tussen 25 en 35 jaar is. Vastgoedstyling overbrugt deze kloof.
 • Vastgoedstyling kost beduidend minder dan de eerste prijsverlaging.
 • Een goed ingericht en aangekleed pand is sneller verkocht en tegen een correcte prijs. En dat is een goede zaak voor de verkoper.
 • In Vlaanderen worden nog niet zo heel veel woningen gestyled voor ze te koop gezet worden. Wie dit wel doet, heeft dus een stapje voor op andere verkopers.

 

Wat mag je verwachten van Penny’s vastgoedstyling?

 • Ik style het interieur op zo’n manier dat het merendeel van de geïnteresseerden zich aangesproken voelt. Dit doe ik onder andere door te depersonaliseren, op te frissen en neutraal aan te kleden.
 • Met een minimum aan inspanningen, tijd en geld worden de minpunten van de woning aangepakt en de pluspunten in de verf gezet.
 • Vastgoedstyling kan perfect toegepast worden als aanvulling op de diensten die de makelaar aanbiedt.
 • Penny’s Lane biedt zowel adviesrapporten als een totaalaanpak aan. Voor elk wat wils dus.

 

Kies de aanpak die het best bij je past:

 1. Basic: tijdens de analyse, die makkelijk 2 uur duurt, wordt de woning grondig bekeken en worden alle vertrekken en hun inrichting in kaart gebracht. Achteraf ontvang je een rapport met een gedetailleerde beschrijving van de ruimtes met zeer uitgebreide aanbevelingen. Een adviesrapport voor een huis is vaak meer dan 20 bladzijden lang. Prijs: 130 euro voor een appartement met 2 slaapkamers en 165 euro voor een huis met 3 slaapkamers; 35 euro per extra kamer.
 2. Extra: indien je dat wenst, kan Penny’s Lane ook de uitvoering van de opfrissingswerken, herstellingen of kleine renovaties coördineren en opvolgen. Er wordt enkel met de beste vakmensen gewerkt. Richtprijs: Basic + uitvoering werken (gemiddeld tussen 1 en 3% van de vraagprijs).
 3. Hands-on: soms gaan advies en tips niet ver genoeg en heb je hulp nodig bij het verkoopsklaar maken van je woning. Daarom is er de Hands-on aanpak. Penny’s Lane zet je als verkoper op weg door samen 1 of meerdere kamers aan te pakken. Samen opruimen, inpakken, aankleden en inrichten maken deel uit van deze aanpak. Prijs: Basic + 130 euro per halve dag (= 3,5u).

 

Griet - Kortrijk

Ik kan iedereen de Basic vastgoedstyling aanraden. Ik ben zelf met de tips van Penny's Lane aan de slag gegaan. Daardoor had ik mooie foto's van mijn woning om op internet te zetten. En mijn woning, die was zeer snel verkocht.

 

Kan de verkoop van je woning nog een extra duwtje in de rug gebruiken? Dan is er ook nog de Finishing Touch en de Decoratiepakketten.

 1. Finishing Touch: vlak voor de foto’s, kijkdag of bezichtiging zal Penny’s Lane ter plekke de inrichting en decoratie verzorgen zodat de woning op z’n mooist gepresenteerd kan worden. Er wordt gewerkt met meubels en decoratiestukken die reeds aanwezig zijn in de woning en/of met decoratiepakketten van Penny’s Lane. Vaak zullen ook meubels en spullen verwijderd moeten worden om de pluspunten van elke ruimte in de verf te kunnen zetten. Het is aan te raden de Finishing Touch te laten voorafgaan door een vastgoedstyling Basic. Prijs: 45 euro per uur.
 2. Decoratiepakketten: Penny’s Lane kan decoratie in verschillende stijlen voorzien. Decoratiepakketten kunnen aangekocht worden (en na de verkoop in je nieuwe woning gebruikt worden) of gehuurd worden. Ook de decoratie van Penny’s Lane kan gebruikt worden in de te verkopen woning. Prijs: verschillende prijscategorieën.

 

Marijke - Merelbeke

Wij kozen voor de 'Finishing Touch' van Penny's Lane en ons huis was binnen de week verkocht aan een zeer correcte prijs. Bedankt!

 

Bent u makelaar? Dan kan vastgoedstyling voor uw kantoor het verschil maken. Ik kom vastgoedstyling graag voorstellen en kan samen met u een concept bedenken dat het best past bij de panden uit uw portefeuille. U kan mij steeds bereiken via het contactformulier.